Almanya Mavi Kart Nasıl Alınır ?

image

Almanya Mavi Kart: Başvuru Şartları, Nasıl Alınır ve Bilmeniz Gerekenler!

Avrupa’ya gitmenin ve yerleşmenin birçok yolu bulunuyor. Öğrenci olmak, yüksek lisans veya doktora eğitimi almak ve orada meslek edinmek yalnızca bu yollardan birkaçı. Bu yazımızda ise Almanya mavi kartın ne olduğuna bakacağız. Mavi kart başvuru şartlarını anlatarak sürecin nasıl işlediğini anlatacağız. İşte bilmeniz gerekenler!

Almanya mavi kart nedir?

Mavi kart İrlanda ve Danimarka dışındaki 25 Avrupa Birliği üye ülkesinde çalışmanızı sağlayan bir belgedir. Bu belgeye başvurabilmek için öncelikle Avrupa Birliği dışında bir ülkede ikamet ediyor olmak gerekir. Eğer Avrupa Birliği üyesi olmayan bir ülkede ikamet ediyor ve AB üyesi bir ülkede iş fırsatı elde etmişsen mavi kart başvuru sürecine başlayabilirsin.

Mavi kart Almanya’da uzun süreli ikamet etmeye imkân sağlıyor. AB Daimî İkamet İzni ile benzer özellikler taşıyan mavi kart kişinin eğitim, çalışma veya aile birleşimi gibi sebepler ile Almanya’da kalıcı bir şekilde ikamet edilebilmesine olanak tanıyor. Almanya mavi kart sahipleri aynı zamanda seyahat kolaylıklarından da faydalanabilir. 

Almanya mavi kart başvurusu nasıl yapılır? Almanya mavi kart şartları!

Yurt dışında yapılan her işlem için gerektiği gibi Almanya mavi kart başvurusu için de gerekli belgeler mevcut. Bu belgelerin özenle hazırlanması gerekiyor çünkü başvuranları detaylı bir süreç bekliyor. Belgeler düzgünce hazırlandıktan sonra konsolosluklara Almanya mavi kart başvurusu yapılabiliyor. 

Almanya mavi kart başvuru süreci için pasaport, oturum izni, kimlik fotokopisi, sağlık sigortası, Almanca dil yeterliliği belgesi ve maddi durum belirten belgeler toplanması gerekiyor. Belgeler özenli bir şekilde toplandığında mavi kart başvuru sonucunun olumlu olması oldukça yükseliyor. Aksi takdirde Almanya macerası başlamadan bitebilir. 

Mavi kart Almanya için gerekli belgeler!

Almanya mavi kart başvurusu yaparken birçok belgenin toplanmalı ve kapsamlı bir dosya hazırlanmalı. Pasaporttan maddi durumu belirten belgelere geniş bir dosyanın oluşturulduğu bu süreçte hangi belgelerin gerektiğine bir bakalım!

Başvuru formu

Almanya mavi kart başvurusu yaparken öncelikle başvuru formu doldurulmalı. Bu form Almanca hazırlanmalı ve başvuranın imzası bulundurmalı. Eğer eksik veya hatalı bir şekilde doldurulursa başvuru geçersiz sayılır. 

Pasaport

Almanya mavi kart başvurusu için tarihi geçmemiş pasaport sahibi olunması gerekiyor. Eğer pasaportunuzun tarihi geçmişse başvuru sürecinden olumsuz dönüt alınması kesin. Sürece başlarken pasaportunuzu yenilenmeli ve eğer yoksa pasaport çıkartılmalı. 

İş teklifini belirten belgeler

Almanya mavi kart başvurusu yaparken belirtilen sebeplerin başında çalışmak geliyor. Almanya mavi kart alabilmek için adınıza düzenlenmiş iş teklifi belgesi dosyaya koyulmalı. İş teklifi alınan şirketten veya kurumdan belge temin edilebilir.

Mesleki gelişimi açıklayan belgeler ve eğitim belgeleri

Mavi kart ile Almanya’ya gidebilmek için mesleki gelişim ibare eden özgeçmişler, karneler ve sertifikalar ile eğitim düzeyini belirten diploma vb. belgelerin de dosyaya koyulması gerekiyor. 

Ek belgeler

Almanya mavi kart için dört ana belgeyi tamamladıktan sonra ek belgeler dosyaya eklenmeli. Bu belgeler ise şu şekilde: 

-Kimlik fotokopisi

-Biyometrik fotoğraf – 2 adet

-Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği

-İkametgâh belgesi

-Sağlık sigortası

-Maddi durum belirten belge

Almanya mavi kart ücreti ve başvuru süreci

Almanya mavi kart alırken yatırmanız gereken bir ücret de bulunuyor. Aracı kurum ücretleri, Konsolosluk Harcı ve tercüman ücreti gibi ücretler katıldığında 200-250 Euro arası bir miktar çıkıyor. 

Başvuru süreci ise maalesef bir ayı geçiyor. Tüm belgeler toplanıp Konsolosluğa iletildikten sonra 30 ila 40 gün içerisinde başvurunuz sonuçlanmış oluyor. 

Almanya mavi kart başvurusu: Sıkça sorulan sorular!

Almanya mavi kart başvurusu için gerekli belgelerin ne olduğunu ve mavi kartın işlevini açıkladık. Şimdi Almanya mavi kart başvurusu hakkında sıkça sorulan sorunları derlerdik. İşte cevapları!

Mavi kart Almanya’da ne işe yarar?

Almanya mavi kart başvuru süreci tamamlandığında Almanya’da çalışma ve ikamet etme imkânı veriyor. Bu sayede Avrupa Birliği vatandaşlığı için kolaylık sağlanmış oluyor.

Almanya mavi kart başvuru süreci ne kadar sürüyor?

Gerekli belgeler temin edilip başvuru tamamlandığında belgeleriniz Almanya kurumları ve konsolosluk tarafından inceleniyor. Bu süreç 30 ila 40 gün içerisinde sonuçlanıyor. Olumlu sonuç alındığında Almanya mavi kart sahibi oluyorsunuz. 

Almanya mavi kart için hangi belgeler gerekiyor? 

Almanya mavi kart için gereken belgelerin temini çok basit. Başvuru formu, pasaport, ada düzenlenen iş teklifi belgesi, özgeçmiş, nüfus kayıt belgesi, ikametgâh belgesi, sağlık sigortası ve eğitim belgeleri tamamlandığında başvuru dosyası verilmeye hazır oluyor. 

kuikpara ile telefonunuzu cüzdana çevirin ve hızlı, kolay para transferi yapın!

kuikpara ile 200'e yakın ülkeye anında para transferi yapabilir, adınıza gelen transferleri banka hesabınıza aktarabilir, ödemelerinizi temsilciliklerimizden alabilir ve İstanbulkart'ına bakiye yükleyebilirsin.

Üstelik tüm banka hesaplarınızdan havale/EFT ile cüzdanınıza para yatırabilir ve diğer cüzdanlara saniyeler içinde para gönderebilirsin. Fatura ödemelerini kolayca yapabilir ve kuikpara'ya özel kampanyalardan yararlanabilirsin. Uygulamayı indir ve telefonunu cüzdana çevir!

imageimage